ZONNEPANELEN

Zonlicht kan direct in elektriciteit worden omgezet met behulp van zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd.

Een zonnepaneel bestaat uit meerdere kleine zonnecellen die met elkaar zijn verbonden. Zonne-energie zorgt ervoor dat er een elektrische spanning in de zonnecellen ontstaat. Dat levert zonnestroom op, dit is altijd een gelijkstroom.
De gelijkstroom wordt door een omvormer omgezet naar een wisselspanning. De omvormer wordt aangesloten op de meterkast en is zo direct aangesloten op het elektriciteitsnet.

Het vermogen dat een zonnepaneel levert is uiteraard afhankelijk van het rendement en de hoeveelheid licht. Bij een zonnestroominstallatie wordt gerekend met een piekvermogen. Dat is het maximale elektrische vermogen dat de installatie kan leveren. Dat wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Per 100 Wp levert een zonnestroominstallatie per jaar ongeveer 85 kilowattuur aan elektriciteit op.

De zonnepanelen welke wij leveren hebben allen een opbrengstgarantie van 25 jaar en uitsluitend een positieve vermogenstolerantie.

locatie-woortman-installatietechniek

Overzicht van verschillende projecten

Over TIB Woortman

TIB Woortman levert hoogwaardige installaties in de installatietechniek. De professionele medewerkers werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en goede merken.

Omdat kwaliteit voor u ook belangrijk is, is TIB Woortman erkend voor het monteren van gas, water, elektra en airconditioningsinstallaties.

U kunt bij TIB Woortman ook materiaal afhalen tegen een gunstige prijs.