skip to Main Content

Op zoek naar duurzame energie oplossingen?
Bel ons op 0592 265888.

Duurzame energie

Klik op een dienst van duurzame energie voor meer informatie.

DIENSTEN

Zonnepanelen

Zonlicht kan direct in elektriciteit worden omgezet met behulp van zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd.

Een zonnepaneel bestaat uit meerdere kleine zonnecellen die met elkaar zijn verbonden. Zonne-energie zorgt ervoor dat er een elektrische spanning in de zonnecellen ontstaat. Dat levert zonnestroom op, dit is altijd een gelijkstroom.
De gelijkstroom wordt door een omvormer omgezet naar een wisselspanning. De omvormer wordt aangesloten op de meterkast en is zo direct aangesloten op het elektriciteitsnet.

Het vermogen dat een zonnepaneel levert is uiteraard afhankelijk van het rendement en de hoeveelheid licht. Bij een zonnestroominstallatie wordt gerekend met een piekvermogen. Dat is het maximale elektrische vermogen dat de installatie kan leveren. Dat wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Per 100 Wp levert een zonnestroominstallatie per jaar ongeveer 85 kilowattuur aan elektriciteit op.

De zonnepanelen welke wij leveren hebben allen een opbrengstgarantie van 25 jaar en uitsluitend een positieve vermogenstolerantie.

Meer informatie over zonne-panelen vind u op onze speciale website:www.woortmanzonneenergie.nl

Zonneboiler

Zonneboiler

Een zonneboiler zorgt voor de levering van warm water. Één of meerdere zonnecollectoren vangen het zonlicht op. De vloeistof die door de collectoren stroomt, wordt door het zonlicht verwarmd en kan op een zonnige dag wel 90°C worden. Daarmee wordt het leidingwater in een voorraadvat verwarmd. Zo heeft de gebruiker warm water in voorraad, ook op momenten dat de zon niet schijnt!

Een elektronische regeling zorgt voor het hoogst mogelijke rendement en beveiligt de zonneboiler
tegen oververhitting en vorst. Mocht het water in het voorraadvat toch onvoldoende verwarmd zijn, dan springt de bestaande warmwatervoorziening bij. Kortom, u als gebruiker bent het gehele jaar van warm water, en dus comfort, verzekerd.

Met een zonneboiler installatie wordt uitzonderlijk veel zon opgevangen. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op de Nederlands klimaat. De perfect geïsoleerde zonneboiler zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat. Met een zonneboiler wordt tot 60% van al het warm water gratis verwarmd door de zon. Het warmwatercomfort blijft optimaal, maar er wordt een forse gasbesparing gerealiseerd. Een zonneboiler installatie levert een lagere uitstoot van CO² op, dus met een zonneboiler bent u milieubewust bezig !

Warmtepomp-1

Warmtepomp

Grondwater, buiten- en binnenlucht en oppervlaktewater worden dankzij de warmtepomp duurzame bronnen voor het verwarmen of koelen van een pand. De warmtepomp koelt of verwarmt de onttrokken lucht of het onttrokken water naar een vooraf ingestelde temperatuur en stuurt deze door naar de installatie die het gebouw koelt of verwarmt.

Deze werking is vergelijkbaar met die van een koelkast. Het rendement van een warmtepomp is afhankelijk van het type pomp, de gebruikte bronnen en de temperatuur van het water of de lucht op het moment dat deze door de warmtepomp wordt afgegeven.

Hoewel warmtepompen worden aangedreven met gas of elektriciteit, wordt fors op energie bespaard.
Dat komt doordat de hoeveelheid aandrijfenergie veel kleiner is dan de hoeveelheid energie die het systeem afgeeft. Dat betekent winst voor het milieu door beperking van CO² uitstoot. De methode is toepasbaar in praktisch elke ruimte. De warmtepomp is ook te gebruiken naast een andere techniek, een cv-ketel bijvoorbeeld. In zo’n situatie wordt zoveel mogelijk de warmtepomp ingezet. Pas wanneer het vanwege de grote warmte- of koudevraag nodig is, wordt een beroep op een andere techniek gedaan. Warmtepompen zijn bij uitstek geschikt om toe te passen met vloerverwarming.

LED verlichting

LED verlichting heeft vele voordelen boven de verlichting met gloeilampen en halogeen lampen.

Back To Top