WARMTEPOMP

Grondwater, buiten- en binnenlucht en oppervlaktewater worden dankzij de warmtepomp duurzame bronnen voor het verwarmen of koelen van een pand. De warmtepomp koelt of verwarmt de onttrokken lucht of het onttrokken water naar een vooraf ingestelde temperatuur en stuurt deze door naar de installatie die het gebouw koelt of verwarmt.

Deze werking is vergelijkbaar met die van een koelkast. Het rendement van een warmtepomp is afhankelijk van het type pomp, de gebruikte bronnen en de temperatuur van het water of de lucht op het moment dat deze door de warmtepomp wordt afgegeven.

Hoewel warmtepompen worden aangedreven met gas of elektriciteit, wordt fors op energie bespaard.
Dat komt doordat de hoeveelheid aandrijfenergie veel kleiner is dan de hoeveelheid energie die het systeem afgeeft. Dat betekent winst voor het milieu door beperking van CO² uitstoot. De methode is toepasbaar in praktisch elke ruimte. De warmtepomp is ook te gebruiken naast een andere techniek, een cv-ketel bijvoorbeeld. In zo’n situatie wordt zoveel mogelijk de warmtepomp ingezet. Pas wanneer het vanwege de grote warmte- of koudevraag nodig is, wordt een beroep op een andere techniek gedaan. Warmtepompen zijn bij uitstek geschikt om toe te passen met vloerverwarming.

locatie-woortman-installatietechniek

Overzicht van verschillende projecten

Over TIB Woortman

TIB Woortman levert hoogwaardige installaties in de installatietechniek. De professionele medewerkers werken uitsluitend met hoogwaardige materialen en goede merken.

Omdat kwaliteit voor u ook belangrijk is, is TIB Woortman erkend voor het monteren van gas, water, elektra en airconditioningsinstallaties.

U kunt bij TIB Woortman ook materiaal afhalen tegen een gunstige prijs.