skip to Main Content

Op zoek naar duurzame energie oplossingen?
Bel ons op 0592 265888.

Klimaat

ProLineNxT_linksvoor_400px

CV-Ketel

Uw verwarming en warm watercomfort hangt voor een groot gedeelte af van de keuze van de cv ketel. Er zijn zogenaamde combi ketels, deze verwarmen zowel het tapwater als de verwarming maar er zijn ook de zogenaamde solo ketels, deze verwarmen puur het verwarmingssysteem. Ook het toepassen van een boiler naast de cv ketel behoort tot de mogelijkheden, dit wordt vooral gedaan in situaties waar men veel tapwater gebruikt.

Een nieuwe ketel bereikt tegenwoordig vaak de leeftijd van 15 jaar, de techniek wordt steeds betrouwbaarder en er treden minder gauw storingen op dan vroeger. Investeren in een nieuwe cv ketel is comfort verhogend en geeft een besparing op uw energiekosten. Technisch InstallatieBuro Woortman BV levert ketels van de merken Nefit, Remeha en Bosch.

In grote lijnen verschillen de merken niet veel van mekaar, echter de garantietermijn is wel zeer belangrijk. Nefit geeft bijvoorbeeld op alle Topline cv ketels 12 jaar garantie op alle onderdelen. Deze actie loopt tot 1 maart 2012. Remeha geeft 2 jaar garantie op alle geplaatste cv ketels en 10 jaar garantie op de warmtewisselaar. Bosch geeft ruim 10 jaar garantie (125 maanden in verband met 125 jaar Bosch) op de cv ketels uit de HRII serie. Deze actie loopt tot 31 december 2011.

Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend advies te geven en een offerte uit te brengen.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een lage temperatuur verwarming en is bij uitstek zeer geschikt in combinatie met een warmtepomp. Ook met een cv ketel als warmtebron wordt aanzienlijk in energie bespaard. Waar andere afgiftesystemen zoals radiatoren en convectoren werken met hoge plaatselijke temperaturen, wordt bij vloerverwarming de vloer gelijkmatig verwarmd met een veel lagere temperatuur. Vloerverwarming heeft vele voordelen :

  • Alles wordt uit zicht weggewerkt
  • Energiezuinig, immers een groot oppervlakte wordt verwarmd met een lage aanvoertemperatuur
  • Vloerverwarming geeft een aangename en gelijkmatige warmte af
  • Er is weinig luchtverplaatsing, waardoor een lagere temperatuur als aangenaam wordt ervaren. De thermostaat wordt vaak 2 graden lager ingesteld als bij verwarming met radiatoren.
  • Het binnenklimaat is gezonder, geen koude voeten en een hogere relatieve luchtvochtigheid.

De aanleg van vloerverwarming kan op diverse manieren gebeuren. Tegenwoordig worden de leidingen veelal in gefreesd in een betonvloer. Ook montage op speciale betonmatten of op een noppenfolie wordt vaak gedaan.

Soliteq Klimaatbeheersing informeert u graag over de vele mogelijkheden. Samen kijken we wat het beste bij u past

Ventilatie

Een slecht binnenklimaat in woningen en gebouwen kan leiden tot de meest uiteenlopende klachten bij gebruikers. Te denken valt aan oog-neus-keelirritaties, hoofdpijn, vermoeidheid, geuroverlast en verhoogde gevoeligheid voor bepaalde stoffen. De bouwvoorschriften van de overheid zijn in de afgelopen twintig jaar ook flink aangescherpt op het gebied van binnenklimaat. Wat de nieuwbouw betreft heeft dit geleid tot strenge normen ten aanzien van de isolatie. Met name door deze verbeterde isolatie is de natuurlijke ventilatie vaak niet langer voldoende om in leefruimtes binnen woningen en gebouwen voldoende verse lucht aan te leveren. Mechanische ventilatie is noodzakelijk geworden. TIB Woortman levert passende ventilatiesystemen en luchtbehandelingsapparatuur voor woningen en gebouwen, met en zonder warmteterugwinning.

Luchtbehandeling met mechanische ventilatie

Bij luchtbehandelingssystemen met mechanische ventilatie kan het debiet worden geregeld door een toevoer- of afvoerventilator met instelbaar toerental, de snelheid van een ventilator kan geregeld worden door een sensor. Het meest voorkomend zijn de sensoren die de concentratie CO2 of de relatieve vochtigheid (RV) meten, vergelijken met een ingestelde waarde en zo een ruimte behoefte afhankelijk kunnen ventileren.

Balansventilatie met warmteterugwinning (WTW)

Bij ventilatie is de afgevoerde lucht vaak warmer dan de aangevoerde en leidt ventilatie dus tot warmteverlies. Als luchtafvoer en -aanvoer kruisen dan kan men een warmtewisselaar tussen deze luchtstromen plaatsen. De warmte van de afgevoerde lucht wordt hiermee overgedragen aan de instromende, koudere lucht. Deze wisselaars halen rendementen hoger dan 90% waardoor het warmte verlies beperkt blijft.
Een ventilatiesysteem met balansventilatie is gebaseerd op het creëren van een evenwicht tussen aan- en afvoer van lucht in een gebouw. De vuile en vochtige lucht uit het gebouw wordt afgevoerd. Dezelfde hoeveelheid schone lucht wordt via een warmtewisselaar voorverwarmd en wordt ingeblazen. Evenveel eruit als erin. Daarnaast wordt de verse buitenlucht ook gefilterd.

Comfortabel binnenklimaat

Een binnenklimaat van een ruimte, en de mate waarin de gebruikers deze als comfortabel beoordelen, wordt vooral beïnvloed door twee aspecten. Ten eerste de temperatuur en ten tweede de frisheid van de lucht. Bij het eerste gaat het om temperatuur in de ruimte, maar ook zaken als tocht of binnenvallende zon spelen hier een rol. Bij de frisheid van lucht betreft het bijvoorbeeld onaangename geuren en de concentratie CO2 in de ruimte. Hoe meer CO2, hoe minder de luchtkwaliteit.

Een ventilatiesysteem maakt een binnenklimaat beter beheersbaar en kan klachten bij de gebruikers van de ruimte voorkomen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs om te kijken naar uw persoonlijke binnenklimaatoplossing.

daikin_airAirconditioning

Heerlijk werken én slapen, ook tijdens een zwoele zomer? Installeer dan een goede airconditioning.

Bij de keuze van de juiste airco, spelen verschillende factoren een rol. Wilt u alleen koelen, of wilt u ook verwarmen, hoe groot is de ruimte die u wilt klimatiseren, om welke kamers gaat het, over welke capaciteiten moet het systeem beschikken en welke filter is reinigt de lucht optimaal?

TIB Woortman is erkend STEK-installateur en adviseert u graag over de meest geschikte airconditioning voor uw woning.

TIB Woortman installeert uitsluitend airconditioning van Daikin. Daikin staat wereldwijd hoog aangeschreven met meer dan 80 jaar ervaring als succesvolle producent van kwalitatief hoogwaardige airconditioningsystemen. Alle Daikin producten voldoen dan ook aan de hoogste normen.

Back To Top